Pudotus

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Sohvin Valinnan kummikoira Ava


Sohvin Valinnalla on ilo esitellä uusi kummikoiramme, metsästyslinjainen labradorinnoutaja narttu "Ava" (FI KVA FT KVA Namusillan Maakotka). Suomessa FT-valioita on yhteensä n. 10 koiraa, joten tämä on todella hieno saavutus sekä koiralta että ohjaajalta. Ava on noutajien maajoukkuekoira jo vuosien takaa. Avalla on mahdollisuus testata erilaisia tuotteitamme kokeiden ja metsästyksen parissa. Näin voimme olla tukemassa Avan terveellistä elämää. Avalla on jatkuvassa käytössä Back On Trackin loimi, joka pitää huolen hyvästä lihaskunnosta sekä ennen että jälkeen suoritusten, sekä FitDogin Energia- ja Palautus juomajauheet. Unohtamatta terveellistä ruokavaliota.

Seuraamme kummikoiramme matkaa sekä Suomessa että maailmalla erilaisten kisojen merkeissä. Toinen kummikoiramme "Messi" (Grassduck's Red Flash) on "kasvamassa" Avan kaverina, josta kerromme ja varmasti kuulemme myöhemmin lisää.

Ava 
Liperin WT-kokeessa 


Tepi ja Ava

Avan kanssa harrastetaan noutajien metsästyskokeita (NOME-B, NOME-A, WT ) käytännön metsästystä unohtamatta. NOME-B koe on kylmän riistan koe, jossa testataan koiran metsästystaitoja haku, markkeeraus ja ohjaus tehtävillä. NOME-A koe on lämpimän riistan koe. Noutajien Working Test on verrattain uusi laji, jossa käytetään dummyjä riistojen sijaan ja tehtävät suoritetaan erilaisissa maastoissa kuten pelloilla, metsissä ja vesialueilla. Kokeessa on neljä rastia ja tehtävät pisteytetään toisin kuin NOME-B:ssä.  

Toukokuussa 2014 järjestettiin Englannissa vuosittainen Skinners cup koe, jonne pääsee kustakin Euroopan maasta maajoukkue. Joukkueessa saa olla 4 koiraa ja niiden pitää edustaa noutajarotua. Tänä vuonna kilpailussa oli mukana 14 joukkuetta ympäri Eurooppaa. Kummikoiramme Ava ja ohjaajansa Tepi oli mukana Suomen maajoukkueessa. Meillä oli ilo ylimmillään, kun olimme seuraamassa Skinners Cupia. 

Avan koekalenteri 2014 näyttää seuraavanlaiselta: heinäkuussa IWT (international working test) Tanskassa, NOME-B Pohjois-Karjalan Noutajakoirayhdistyksen piirinmestaruus ja labradorinnoutajien mestaruus WT-kisa. 
Englanti Newbury, Skinners Cup 2014